Blogg
Postet av i Blogg
  • Skriftstørrelse: Større Mindre
  • Skriv ut

Ukens sunneste og enkleste smaksbombe!

Vipps, så er mandagen (snart) her, ny uke med nye middagsutfordringer og så absolutt nye muligheter til å gjøre hverdagsmiddagen litt spennende!

Dette er superduperenkelt, smaker helt fantastisk og det skader vel ikke at det er kjempesunt og gir kroppen omtrent alt av hva den trenger, der og da:

 

Jeg skjærer Salma- eller Frøyalaks (selvsagt kan man bruke rimeligere laks uten skinn og ben, men siden den helst skal være litt rå inni, foretrekker jeg 'sashimikvalitet') i store terninger og lar de bade i mer enn nok pisket egg mens jeg gir grønnsakene litt oppmerksomhet:

b2ap3_thumbnail_IMG_8029.JPG

Jeg foretrekker grønnsaker med sterke farger, de inneholder mest av de gode stoffene kroppen trenger; broccoli, vårløk, paprika, små tomater og rødløk (men for all del, bruk de grønnsakene du har eller har lyst på!).

Vask og kutt/del i passe munnfullbiter.

b2ap3_thumbnail_IMG_8030.JPG

Lag en blanding av hvetemel og krydder i en dyp bolle (jeg bruker gjerne en god fish/seafoodkrydder som inneholder chili, hvitløk, koreander, persille m.m., eller enda bedre, mekk din egen). Legg i hele fiskeblandingen og vend godt så alt blir dekket, og la det stå litt og trekke inn.

I mens freser du grønnsakene, på sterk varme i litt maisolje og ganske rause mengder Oystersauce (digg!). Begynn med de 'tyngste' grønnsakene (f.eks broccoli) og fres til alt er 'al dente', for husk at her skal det være varmt men sprøtt.

Ut av pannen og over i fat, og laksen følger straks over i samme panne grønnsakene nettopp forlot; her er det god varme og fin stekesaus, så dette går kjapt.

b2ap3_thumbnail_IMG_8031.JPG

Fres til deilig sprø stekeskorpe på alle sider, kjapt og lett på sterk varme så laksen blir knasende på utsiden og med en rå og frisk kjerne.

Legg fisken over grønnsakene og server lun (kan gjerne stå litt), gjerne med godt brytebrød og en dæsj mørk soyaolje.

b2ap3_thumbnail_IMG_8032.JPG

Sist endret på
Gi din vurdering av dette innlegget:
0

Kommentarer

Nina's Blogg

De siste bloggene

Du må for all del, si i fra hvis det er noe?
Blogg
Første påskedag og kanskje den aller mest hellige av alle årets hellige dager.  Noen har et re...
Les mer...
I morgen er det ti år siden drapet på Martine
Blogg
Er du en mamma, en pappa, en søster eller bror?  Tenk deg at du en dag, midt i travel f...
Les mer...
Drit i å bry deg så mye...bry deg heller mer
Blogg
Jeg har nettopp sittet og sett på dokumentaren 'Mellom oss'. Gjennom et helt år, har helt 'vanlige' ...
Les mer...
Det å ville være 'verdensmester', kan faktisk koste deg livet.
Blogg
PANG!!! Jeg hadde vært våken siden klokken fire den morgenen, og da det begynte å lysne av dag, ga ...
Les mer...
To eller tre kanariefugler...ikke mine døtres ansvar. Hell no!
Blogg
Jeg fikk en mail her for leden (ja, jeg er så gammel at jeg ikke bare bruker, men liker uttrykket), ...
Les mer...

Calendar

Loading ...

Ord Sky

myk hud forretter døtre Moules frites images rettferdighet Nyttårsforsett Soldager reker Fylla pretty cocktail Kyllingburger oliven Feriemodus Middelhavet girlpower Svettetokter salat Grønnsaker Hummer julegaver meal Naprapat drittsekk desserter litt fest i hverdagen Thank You tapas søndagsmiddag Personlig trener mammahjerte barnevennlig middag iskaffe raskt og lekkert Spicy Kjøtt spareribs superenkelt Søndagsdigg ruccola spoiled Øl&Aquavit parmesanchips insekter kosemat feel good Hovedrett Nestkjærlighet ost olivenolje Svinekjøtt dirty Noodler omelett vennemat top 10 Mett av en rett Serrano Juledigg Pakistansk mat Tzatziki godt nytt år kake venninner småretter aubergine kropp hold deg frisk selvpleie Feriemat tomatsaus hjemløs influensa jul kjærlighet Lunsj scampi verdens beste kjøttboller Poteter Grill kjøttkaker pen mozarella Fisk kakefest barn slank deg sunn russetid Ziconda Pizza loveyoutopieces Sunn mat! ostemat Omtanke Frokost sushi Skalldyr ensomhet aubergine/tomat/parmesan lørdagsdigg Det gode liv love parmesan savn Kylling sort/hvitt egg ferie fetaost Blåskjell botox Steinbit død Pynt gjærbakst restitusjonsmat Enkelt reker i hvitløk chili frappé neger på egne ben jeg er her syltet frukt enklere-blir-det-ikke smakfullt broccoli Familiemiddag Sommermat taco/wraps/tortillas Overgangsalder Leve livet fresh superdigg restitusjonsmat Lev godt Hamburger russebarn voldtekt kamskjell grønnsakssuppe paprika Venner Spania Dagenderpåmat pitabrød Vær deg selv alene Bacon misunnelse spinat halloween bake kjøttboller Hverdagshygge Laks Indrefilét verdens beste boller secondhand plommer Canary Island likør kreft fashion Thai Nattmat healthy Iberico sykehus chevre Må ha Styrkeøkt Førjulsmat pestoboller møkkamenn helse vårløk bra nok maroccan oil Rosévin Be happy hot suppe røkelaks rakfisk chèviche kylling rosépepper nærdødenopplevelse døttre Sandwich ettertanke vårslepp Høstsnadder suppe friskt hjemmelaget creepy Katrine sauser Styrke superdigg shopping restemat krabber Eid snacks rynkefri Tomater Il Buongustaio foto maki Feel good about your self Strandliv Sjømat Frukt coctails Italia Venninnemat bilder kjærleik tilbehør pasta Congratulations sommerkveld Trening kvinnefest drit i å bry deg Kald drikke hverdagsmiddag supersaft healty solskinnsboller familie drinker eggerøre avocado pommes frites gjørdetenkelt torsk eplekake vegetar unntakstilstand fiskesuppe elsker deg

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.

Logo (2)